Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta ansvar för mobbning!

Oavsett var man bor så blundar många för mobbning, även på skolorna. Och nu frodas mobbningen på nätets sajter, vilket är åt skogen. Därför är det var och ens ansvar att stoppa förtryck av barn och ungdom.

Vuxna ska föregå med gott exempel och visa att nolltolerans råder. Riksförbundet för social och mental hälsa, RSMH, är till för gemenskap och kamratstöd. Friends vill stoppa all mobbning som leder till kyrkogården om inget görs. Stöd dem! Ni kan söka info www.rsmh.

Jag fattar inte att folk kan se mellan fingrarna med mobbning. Jag har själv blivit mobbad jag blir fly förbannad när jag ser att folk skiter i det. Är det så svårt att prata ordentligt med varandra? Stoppa det psykiska våldet såväl som det fysiska våldet. Annars går många unga mot ett lidande och får ärr i själen, med dåligt själv förtroende och en tro att man står utan för hela samhället som följd.

Man blir så ensam.

Lärarna kan inte göra allting även om det är skolans ansvar att stävja mobbning. Våga vara den som säger ifrån. Tänk om det vore du själv som var drabbad. Inte så kul, eller hur?

Ta ditt ansvar. Hjälp dem som är illa ute. Det betyder så mycket att få prata med någon. Krama varandra i stället för att vara taskiga mot varandra.

Piamar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel