Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta cykeln med på semestern

Kryssa med cykeln, ta den nedför bergen i alperna eller cykla
fram mellan fyrarna på Öland. Här är tre olika semestrar på
hjul.

Cykelkryssningar i Europa

Åk båt - och cykla. Den kombinationen lanserar nu MSC Cruises med särskilda cykelkryssningar, i bland annat Belfast, Amsterdam och Reykjavik.

-Cykelutflykterna är perfekta för att kombinera det bekväma livet ombord med upptäckter från cykelsadeln i land, säger Claes Tamm, VD för MSC Cruises i Norden.

Totalt finns 23 olika utflykter att välja på, under namnet MSC Bike Experience. Vanligtvis cyklar man 15-25 kilometer under två till fyra timmar, inklusive stopp för sightseeing. Det blir bland annat en färd längs Dovers klippor med paus för afternoon tea, eller utforskande av Amsterdams kanaler. Förutom guidade turer kan man hyra cyklar på egen hand, och köpa specialdesignade cyklar.

Cykling i alperna

Cykling kan likna skidåkning. Åtminstone i alperna, där mountainbike-åkare intar backarna när snön har smält. Bike Holidays erbjuder resenärer att sätta ihop ett eget paket, med cykling i bland annat Salzburgerland, Tyrolen och Vorarlberg. På temat Bike and more kan gästerna sedan kombinera cykelturer med till exempel gourmetupplevelser eller familjeaktiviteter.

Läs mer på: http://www.bike-holidays.com/en/home.html

Fyrskådning på Öland

Vill du helt enkelt mest njuta av cykelfärden och det vackra landskapet. Då kan en semester på Öland passa, där man lugnt susar fram på småvägarna. Cykellederna är tydligt markerade och man kan välja kortare eller längre sträckor. Testa till exempel att resa mellan fyrarna, i "Från fyr till fyr". Läs mer på: www.olandsturist.se