Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta hand om tågbullret!

Fagerstaposten den 19/10 skriver om planering för utökad tågtrafik genom Västanfors. Trafikverket har gjort en förstudie där man föreslår att man ska möjliggöra för 750 meter långa tåg att mötas på Västanfors stationsområde. Detta kommer att medföra ökat buller i form av inbromsande tåg på en längre sträcka än den tänkta ombyggnaden.

Trafikverket vill också öka belastningen på järnvägen. Förslaget är att möjliggöra en ökning av 30 procent flera godståg vilket bara det kommer att öka dagens bullernivå med mer än 30 procent.

1. Om trafiken ökas med 30 procent kommer detta att medföra ökade bullernivåer längs järnvägen.

2. Om stationsområdet byggs om kommer detta att medföra ökade bullernivåer i form av inbromsande och startande tåg på en lång sträcka före och efter Västanfors station.

Om stationsområdet byggs om för mötande trafik handlar det inte bara om att tåget åker förbi, utan då stannar det väntar på att mötande tåg också ska komma i rätt position, startar osv.

Om någon ovanstående punkter genomförs kommer detta att få konsekvenser i form av ökar buller för områdena Uggelbo, Sundbyberg, Mariaskolan, dagis vid Mariaskolan, Västanfors IP, centrala Västanfors, kyrkan, Lindgårdsskolan, dagiset Linden, kyrkogården, bostadsområdet kring kyrkan, Lövparkens trädgård, Linjan, Västanfors herrgård, Eskilns camping och badplats och säkert en hel del andra ställen.

Detta är allt annat än positivt. Kommunledningen borde protestera mot den kraftigt försämrade miljön som detta innebär. Som jag ser det så är den enda anledningen till att ha mötesstationen inne i Västanfors i stället för ute i på sträckan, att detta blir billigare för Trafikverket. Vad skulle Fagersta som ort få för fördelar av att 750 meter långa tåg kan mötas mitt ibland bostäder, skolor, badplatser och dagis?

På sidan www.namninsamling.se kan ni skriva under på att ni inte vill ha ökade buller nivåer i Västanfors. Vi vill att Trafikverket tar sitt ansvar och tar hand om det ökade bullret kring järnvägen!

Inget buller i Västanfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel