Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för showen, Adamsson

Han har varit Fagersta Södras stora namn i många år. Men nu ser epoken ut att vara över. När Södra föll mot Surahammar med 4–3 gjorde Johan Adamsson förmodligen sin sista match den blåa tröjan.– Det är nog dags, säger han.

Annons
Johan Adamsson gjorde mot Surahammar sin sista match för Södra.

Sin vana trogen klev Johan Adamsson av planen som målskytt. Södras ständige målkung gjorde sina två sista mål i karriären mot Surahammar och summerade ännu en målrik säsong.

Matchen mot Surahammar blev med största sannolikhet hans sista i Södra.

– Det ser ut så. Som jag har sagt tidigare, det tar för mycket tid att spela fotboll. Så ligger det till, säger han.

Det finns två anledningar till att Adamsson nu lägger av. Dels har han problem med höften, vilket har hämmat honom under hela året.

Men framför allt handlar det om att han vill tillbringa mer tid med sin familj.

– Så det är nog dags (att sluta). Det är definitivt.

– Det tar för mycket tid från hemmet och barnen. De har egna aktiviteter och jag vill kunna vara med så mycket som möjligt där.

Hur känns det att karriären i så fall nu är över?– Det känns rätt så okej ändå. Det har varit skoj att spela fotboll, det är ju därför jag har spelat så länge.

Robert Kronlund har tränat Adamsson de tre senaste säsongerna. Han menar att Adamsson faktiskt är ovärderlig för Södra.

– En forward som Johan... på den här nivån finns det inte. Det är så. Då ska man upp i divisionerna och leta, och det är inte säkert att man hittar någon där heller. Alla lag vet om Johan och alla lag säger samma sak: ”Få ner Johan så vinner vi”. Men han gör mål på mål på mål. Han kan vara skillnaden mellan att åka ur och vara kvar i en serie, säger Kronlund.

Hur mycket kommer Södra att sakna honom?– Det kommer att vara sorg i Södra. De kommer att sakna honom otroligt mycket.

– Inte bara som spelare, utanför matcherna också. Han ordnar grejer, han är positiv i omklädningsrummet. Och han ger alltid järnet och försöker utveckla sig själv. Om man kan vara komplett på den här nivån som forward så är han det. Han är ovärderlig.

Södra slutade på sjunde plats i division 4 den här säsongen. På 22 matcher vann man 9, spelade 3 oavgjorda och förlorade 10. Det gav en målskillnad på 46-51.

Västerås BK30 vann serien. Surahammar FK och Irsta IF föll ur och spelar nästa säsong i division 5.

Annons