Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågentusiasten Stig var rakryggad och skärpt

Återigen har föreningen drabbats av sorg. Vår mångårige revisor Stig T Adolfsson har avlidit 93 år gammal.

Annons

Stig var f.d. överpostiljon i sin dagliga verksamhet. Han har tjänstgjort inom järnvägsposten, bland annat vid KURJ, men huvudsakligaste jobbet hade han vid postkontoret i Köping före sin pensionering. Han tillhörde den grupp av personer som var samhällsengagerad, bland annat som vikarierande kommunalråd i Skinnskatteberg.

Till sitt yrke var han en av de posttjänstemän som kunde Sveriges orter utan och innan. Det var före postnumrens tidevarv och sorteringsmaskinernas tillkomst. Som inledningsvis nämndes så var han KUJ Museiförenings revisor många år, ett uppdrag som han gjorde med hårdgranskande ögon och skärpa.

Han bodde i Karmansbo ett antal år och där var han en förespråkare för Karmansbo smedja och utförde där många guidningar vid smedjan. Stig var mycket historieintresserad och läste många böcker. I samband med vår förenings bussresor som genomfördes under en femårsperiod var han också med som guide ett par tillfällen vid bussuppehåll i Bernshammar och Karmansbo. Med inlevelse berättade han om verksamheten från Gustav Wasas tid på 1500-talet och fram till modern tid då smedjorna lades ner.Han var även med i Hedkören och sjöng i kyrkan där. Inom fackföreningsrörelsen under sin långa tid i Köping var han också ordförande.

Personligen träffade undertecknad Stig så sent som 31 oktober 2015 vid ett besök på Hemgården i Skinnskatteberg. Tyvärr var han inte vid bästa hälsa då, men ändå uppfattade han min frus och mitt besök trots den mycket nedsatta syn han hade och kunde hålla en liten konversation med oss.

Jag tar också tillfället i akt att tacka honom för den långa tid vi var arbets- kamrater vid postkontoret i Köping.

Inom KUJ Museiförening tackar vi Stig T Adolfsson för den tid han så rakryggat och med skärpa genomförde sitt uppdrag åt oss och önskar Stig få vila i frid efter ett mycket långt liv.

Annons