Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågtrafik till Norberg!

Jag undrar över sakligheten i Tina Ehns (MP) och Veronica Ekströms (MP) insändare (24/5). Ni säger att Alliansregeringen för en politik som gynnar Stockholm på bekostnad av övriga landet. Några konkreta exempel på vilka beslut som skadar landsbygden ges inte. Snarare verkar det som att ert angrepp är taget ur luften.

Jag vill med kraft understryka att ni riktar er kritik mot fel parti. Centerpartiet är det enda parti som konsekvent står upp för landsbygden. Det är bland annat tydligt om man läser vårt nya idéprogram. Vidare står vi för en hållbar miljöpolitik för hela Sverige.

Ni pratar om vikten av en fungerande kollektivtrafik. Det skriver jag gärna under på. Det ska vara enkelt och billigt att åka buss och tåg. Synd bara att Ekström verkar ha glömt bort denna ambition i sitt eget politiska arbete.

I Norberg har Miljöpartiet varit med och styrt tillsammans med Socialdemokraterna sedan valet 2006. Under den har jag inte sett till en enda motion, fråga eller debatt för att få i gång järnvägen till och från Norberg. Vill inte Miljöpartiet att pendlande Norbergsbor ska kunna åka kollektivt i stället för att ta bilen? Jag kommer personligen att driva denna fråga i kommunvalet 2014.

När det gäller skolfrågan har inget parti hittills lyckats genomföra de satsningarna som krävs. Tro mig, jag har arbetat i en kommunal skola sedan 2005. Ni är välkomna att debattera skola, glesbygd och infrastruktur med mig.

Sanningen är att er politik, med höjda bensinskatter, skulle göra det omöjligt för människor att bo kvar på landsbygden. För att inte tala om den gruvskatt som ni vill införa.

ordförande för Centerpartiet Norberg

riksdagskandidat 2014

Mattias Björlestrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel