Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågtrafiken åter igång vid Stockholms Central – förseningar under hela kvällen

En brand uppstod inne i Stockholm Central vid 17.30-tiden – all tågtrafik till och från Centralstationen stoppades därför på tisdagskvällen.

Annons

Vid 19.30 uppgav Trafikverket att all tågtrafik var igång igen på alla spår till och förbi Stockholms Central, både vad gäller fjärrtåg och pendeltåg.

Tågtrafiken mellan Stockholm Central och Västerås/Örebro samt Stockholm C–Uppsala och omvänt kom igång vid cirka klockan 18.55, enligt Trafikverket.

Tågtrafiken söderut/söderifrån (till och från Stockholm C) tog ytterligare en halvtimme att få igång.

Följdförseningar i all tåg- och pendeltågstrafik var dock att vänta under tisdagskvällen, enligt Trafikverket.

TV-inslag om förseningen:

Larmet om brand och totalt tågstopp kom från Trafikverket och Stockholmpolisen vid klockan 17.43 på tisdagen. Till en början uppgav trafikverket att tågstoppet omfattade all tågtrafik till och från Centralstationen – samtliga fjärrtåg, pendeltåg och Arlanda Express.

Orsaken till stoppet var en brand med stor rökutveckling som följd. Initialt ska det enligt polisen ha brunnit inne på en hamburgerrestaurang på nedre våningen på Centralstationen.

Folk evakueras från Centralstationen.

Enligt Stockholmspolisen var det fläktsystemet som. Släckningsarbete pågick enligt polisen till omkring 18.30. Stora delar av Centralstationen var rökfylld och när branden släckts fick räddningstjänsten inleda arbetet med att försöka ventilera ut Centralen.

Centralstationen evakuerades i samband med branden och tömdes på resenärer. Även Vasagatan stängdes av för biltrafik.

Inga uppgifter om personskador har kommit in ännu.

Färsk trafikinformation återfinns på Trafikverkets hemsida, hos SJ eller SL.