Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangen återvänder till Per-Ols

Han har tagit SM-guld med både Västmanland och Skälby IBK. Nu återvänder stortalangen Gabriel Liljeqvist till Per-Ols a-lag.
– Det känns skitbra.

16-årige Gabriel Liljeqvist lämnade Per-Ols inför förra säsongen för att testa lyckan med Skälby IBK. Det blev minst sagt en succésäsong med två SM-guld. Först vann han med Västmanlands P15-lag och några månader senare fick han jubla igen när Skälby vann Newbody Cup (SM) för 15-åringar.

Men under måndagen blev han återigen en Per-Ols-spelare.

– Det handlar om att pendlingen blev för jobbig. Skolan blev lidande, säger Liljeqvist.

Liljeqvist ingår nu i Per-Ols a-lag, som han tränade med redan innan han började spela i Skälby. Och enligt honom själv är det skönt att vara tillbaka.

– Det känns skitbra. Men jag räknar inte med någonting och har inga krav på mig själv. Varje match jag får spela kommer bli rolig, säger han och fortsätter:

– Det känns mycket bättre nu än förra gången jag tränade med a-laget. Nu är jag bättre förberedd och tränad.

Liljeqvist började träna med Per-Ols förra veckan och har redan fått visa sina färdigheter på planen för tränaren Per Johansson.

– Han ser väldigt spelintelligent ut.

Vad betyder det att han kommer till laget?– Det breddar truppen ytterligare. Han är med och konkurrerar om speltid som alla andra. Han kommer att växa in i det, han är bara 16 år, säger Johansson.