Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangerna framme i SM-kvartsfinal

De tog sig vidare från en otroligt tight grupp. Nu är Per-Ols IBF:s flickor födda -00 framme i SM-kvartsfinal i Newbody Cup.
– De har gjort en underbar resa och har många vinster på vägen, säger tränaren Dick Helsing.

Per-Ols fortsätter att producera framgångsrika flicklag. Länge har flickorna födda 96-97 varit föreningens stolthet på flicksidan. Men nu har de fått konkurrens. Per-Ols flickor -00 är nämligen framme i kvartsfinal i Newbody Cup, som också räknas som SM.

– Vi har en hög lägstanivå, det är det det handlar om. Det är svårt att möta det här laget, det är inte lätt att göra mål på oss, säger lagets tränare Dick Helsing.

I helgen tog sig Per-Ols vidare från det sista gruppspelet i Umeå. De mötte tre andra starka lag, men gick via två vinster och en oavgjord match vidare som gruppetta.

– De fyra lag som var där hade gått vidare allihopa om de hade spelat i andra grupper, säger Helsing.

1-2 mars åker laget tillsammans med föräldrar och supportrar ner till Växjö för den sista utmaningen. Då väntar det öländska laget Färjestadens IBK i kvartsfinal.

– De (Per-Ols) har gjort en underbar resa och har många vinster på vägen. De vill aldrig sluta spela och det är riktigt bra sammanhållning i laget, säger Helsing.

På bilden: Stående fr v: Elin Karlsson, Ida Skult, Frida Hjertqvist, Kajsa Pettersson, Ida Hyttinen, Moa Mokko, Ester Sjöstrand.

Mitten fr v: Elin Ingemarsson, Ella Engström, Sanna Runesson, Emma Olsson, Jonna Lithner, Tilda Robertsson, Ida Svensson, Ronja Stenås.

Främre fr v: Wilma Eriksson, Malin Sjökvist, Alexandra Berggren, Maja Schilström, Hanna Svensson, Ebba Ingemarsson, Alicia Lundberg.

Målvakt: Ellen Westberg.

Fattas på bild: Johanna Olsson.

Tränare: Dick Helsing, Dennis Skult och Jouni Hyttinen.