Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangerna kan gå förlorade för Per-Ols

Tre talangfulla spelare från Per-Ols var tongivande när Västmanlands F15-lag tog SM-guld i måndags. Men redan nu börjar Per-Ols tränare Pasi Leinonen tänka mot nästa säsong – då spelarna kan vara förlorade för klubben.

Alva Arnqvist, Lovisa Hedin och Wilma Hedin var viktiga kuggar i Västmanlands lag som fick ställa sig högst upp på pallen när SM-finalen för 15-åringar avgjordes i måndags.

Men med framgången kommer också en baksida. Och det är faktiskt spelarnas talang som gör det knepigt. Per-Ols a-lagstränare Pasi Leinonen vill självklart behålla sina framtidsnamn så länge det går – men vet att det kan bli svårt när de tre spelarna i höst ska börja på gymnasiet.

– Det är inget nytt för oss på en liten ort. Alla är där och rycker i dem. Att få behålla de här talangerna är jäkligt svårt, säger han.

Till i år tappades Anna Dömstedt, Fanny Dovås och Sofia Olander till andra orter och gymnasier. Konkurrensen och möjligheterna som andra, större klubbar erbjuder är inget som Fagersta och Per-Ols kan mäta sig med.

– Vi vill inom föreningen bygga upp något långsiktigt och slagkraftigt. Men de spelare som sticker ut mest lockas av andra klubbar med innebandy, fotboll eller hockey. Vi räknar alltid med nuförtiden att vi varje år tappar ett antal talanger till andra klubbr. Vi är fullt medvetna om att andra föreningar och skolor rycker i dem, säger Leinonen.