Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävlingsskyttar kartlades av kriminella

Efter ett inbrott där vapen stals hos en medlem i en skytteklubb, så visade det sig att de som stulit vapnen kartlagt medlemmar i skytteklubbar, rapporterar Sveriges Radio, SR.

Annons

Polisen konstaterar att uppgifterna är lätta att hitta på nätet, från till exempel skytteklubbarnas resultatlistor från tävlingar.

Vid ett inbrott hemma hos en av tävlingsskyttarna i Roslagens pistolskyttar stal man ett vapenskåp med elva vapen och en stor mängd ammunition. Dagen efter, när ett av de stulna vapnen skulle säljas, gick ett skott av, och en ung man i Tensta dog, skriver SR.

Polisen har bara hittat ett av de elva vapen som stals vid inbrottet hos tävlingsskytten. Polisen utgår ifrån att resten sålts vidare i kriminella kretsar.

Hos Roslagens pistolskyttar är resultatlistor från tävlingar inte längre möjliga att hitta på nätet, de är bara för medlemmar.

– Efter den här händelsen, det var väl det som fick oss att bestämma att de inte skulle vara offentliga, våra listor i alla fall, säger Torbjörn Lindström som är ordförande i klubben till SR.

Annons