Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teater för de minsta

På söndag kan Fagerstas barn och föräldrar insupa figurteater med sång och musik, då Dockteaterfabriken gästar Sveasalongen med familjeteatern Äggy.

Det är en mix av dock- och skådespelarteater och handlar om hur Djurskötare Blad och Doktor Klok hittar ett unikt och ovanligt stort ägg i en djurpark.

– Vad finns inuti ägget och var kommer det ifrån? Det får man reda på under föreställningen, säger Pia Holmquist, som tillsammans med skådespelarkollegan Hugo Catolino utgör Dockteaterfabriken.

Även om de framfört figurteater i Fagersta förut så är det premiär för just Äggy. Musiken har de skrivit själva, och är specialgjord för föreställningen.

– Äggy är inte bara för barn från två år och uppåt, utan även till vuxna. Vissa saker, som romantiska inslag, riktar sig till de vuxna, säger Pia Holmquist.