Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festival bjuder på smakprov från vårens föreställningar: "Vi vill ge en aha-upplevelse"

I slutet på januari bjuder Västerås Teaternätverk in allmänheten på scenkonstfestivalen Scenfest Västerås. Maria Gage, teaterkonsulent, lovar en blandning av teater, musik och gyckleri. "Vi vill visa upp det stora och fina teaterliv som finns här", säger hon.

Annons

Awake projects kommer att medverka på Scenfest med ett smakprov ur sin nya föreställning som har premiär i februari.

Den 28 januari anordnas evenemanget Scenfest Västerås på Västmanlands Teater. Det är Västerås Teaternätverk som anordnar festivalen i samarbete med Västmanlands Teater och Västerås Stad. Evenemanget, som har anordnats flera gånger tidigare, har gått under olika namn – men med samma syfte.

– Vi vill visa upp det stora och fina teaterliv som finns här i Västerås med omnejd, säger Maria Gage, teaterkonsulent på Västmanlands Teater.

Under en eftermiddag kommer publiken att få se olika nummer från föreställningar som äger rum under våren. Det bjuds på smakprov från många olika grupper, både proffs och amatörer.

– Förhoppningsvis väcker det nyfikenhet och aptit för att gå och se något på någon av Västmanlands scener. Vi vill ge en aha-upplevelse och att man ska få lära känna de här grupperna lite mer.

En grupp som ska medverka i festivalen är Acting for change som startade i september 2016. Det är den ideella föreningen Tillsammans gör vi skillnads teaterverksamhet för asylsökande.

Totalt deltar ett 15-tal grupper från länet på festivalen, bland annat Västerås improvisationsteater, Arbogateatern, Surahammars teaterförening, BoB Nöje, Västmanlands Teater och gycklargruppen Trix.

– Det blir teater, gyckleri, improvisation, musik, vackra kläder och mycket mer – allt i scenkonstens tecken, säger Maria Gage.

Niklas Hjulström, teaterchef för Västmanlands Teater, kommer att vara konferencier.

Niklas Hjulström, teaterchef Västmanlands teater. Arkivbild.

Läs också: Gränslös Horisonter på Västmanlands Teater

Läs också: Se eldshowen bland snö- och isskulpturerna i Stadsparken

Johan Holst i gycklargruppen Trix.

Se också: TV: Västeråsare slog världsrekord i eldblåsning

Annons