Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreställning om livets sista anhalt

Sista dansen handlar om livet på ålderns höst. Pjäsen bjuder på både skratt och eftertänksamhet.

Annons

På lördag den 15 oktober är det premiär för Sista dansen på Norrby Teater. Skådespelarna har olika erfarenhet av teaterscenen där Helena Nygårds nu står för regin.Gunlis Gäfvert Andersson har spelat teater sedan 1985 och känner av nerver inför lördag.– Det är klart det pirrar, det måste det göra, säger hon.– Alla är väldigt ivriga och entusiastiska och tycker det ska bli kul. Vi hoppas kunna underhålla lite publik. Vi är amatörer, det får man aldrig glömma, säger Gunlis Gäfvert Andersson.

Gun Halvarsson blir sminkad till en äldre herre av Karin Lijeqvist.

Pjäsen är skriven av dramatikern Carin Mannheimer och tolkas nu av teatergrupper på Norrby teater. Pjäsen i Fagersta kommer att ha totalt fem föreställningar där den sista äger rum lördag den 12 november.Gunlis Gäfvert Andersson berättar att åt den här teatern så skrattar man inte hela tiden utan det är mycket tänkvärt i den. Själv spelar hon Ingrid i pjäsen och trivs med rollen.– Hon är en senil, karl-tokig satkärring. Jag tycker om att spela satkärringar, säger hon. Teatern handlar om den sista anhalten i livet där sju äldre personer får plats på ett äldreboende. – Den påminner mycket om hur livet är i dag inom äldreomsorgen. Jag har själv jobbat på Solliden i 26 år.

Från vänster. Karin Liljeqvist, Gun Halvarsson, Gunlis Gäfvert Andersson, Elisabeth Pettersson, Helena Forsman och Helena Nielsen.

Annons