Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teaterfredag i Fagersta: Özz Nûjen spelar tolv(!) roller i Rikard III

Den klassiska och uppärksammade pjäsen, regisserad av Björn Granath, kommer nu till Folkets hus. Teaterföreningen i Fagersta arrangerar.

Annons

Det klassiska dramat om den blivande kung Rikard III spelas i en unik tappning, med komikern och skådespelaren Özz Nûjen i alla tolv rollerna. Bland annat spelar han kung Edvard, Elisabet (kung Edvards hustru) samt sin egen mor. Pjäsen beskrivs som "fritt efter William Shakespeare."

Özz Nûjen.

Det är den nyligen bortgångne skådespelaren och regissören Björn Granath som ligger bakom regin av föreställningen, som produceras av Riksteatern och som har turnerat hela våren.

Läs mer: Om Björn Granaths innehållsrika liv

Läs mer: Helena är hemma på teaterscenen

Björn Granath.

Hertigen av Gloucester, blivande kung Rikard III är maktgalen, manipulativ och bitter - med en sällsam attraktionskraft på kvinnorna och männen omkring sig. Vägen mot kungakronan fylls av politiska missgrepp, uppror och intriger i ett blodigt familjedrama.

Läs mer: Om amatörteater på Norrby teater

– En fantastisk pjäs som säger mycket om vår nutid och vår framtid. Anledningen till att jag gör pjäsen, är för att jag vill göra alla roller själv, för precis som Rikard III så är jag lika egoistisk och vill åt hela härligheten, helt själv, säger Özz Nûjen.

Annons