Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teknikstrul är vardag på arbetsplatserna

Har du någon gång drabbats av att din dator eller annan teknik på arbetsplatsen inte fungerar som den ska?
I så fall är du inte ensam.
Hela 19 procent av svenskarna drabbas av it- eller teknikproblem på jobbet – varje dag.

Trots att det kan skapa irritation och magsår så är problemet alltså inte ovanligt. Nej, trots att det kan ge upphov till förspilld energi och en hel del mindre vackra ord så upplever alltså nästan var femte arbetande svensk teknikstrulet.

I alla fall om man ska tro Manpower work lifes arbetslivspanel där omkring 3 400 arbetande personer har svarat på frågor som rör teknikstrul på jobbet. 

Helt beroende– De allra flesta är i dag helt beroende av en dator eller annan teknik för att kunna utföra sitt arbete. Det gör att den digitala arbetsmiljön blir en allt viktigare fråga. För om tekniken inte fungerar skapar den problem snarare än lösningar, säger Camilla Egerlid, vd för Experis, en del av Manpowergroup Sverige.

Undersökningen visar också att ungefär 40 procent av svenskarna har teknikstrul minst en gång i veckan.

De vanligaste problemen är enligt undersökningen långsamma program eller system, dåliga internetuppkopplingar och skrivare samt datorer som ”hänger sig”.