Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tennis är en  fritidssyssla"

I Västanfors tennisklubb spelar Mattias Lorenzson, och i helgen deltog han i Västanfors Open. 

Tävlingen gick inte så bra som Lorenszon hade tänkt sig, men med ett hårt motstånd kan det gå snabbt. Redan i den första utslagsrundan åkte han på styrk med 6-0 6-1 mot Hannes Fredborg från Borlänge, och därmed var det färdigspelat för i år.

- Klubben fick hit några riktigt bra spelare till tävlingen, och när man själv inte satsar lika hårt som de grabbar som kommer hit gör, är det svårt att hänga med, säger Mattias Lorenzson.

Du åkte ut redan i första rundan, vad gick fel?

- Jag kom inte in i matchen på rätt sätt. Det är väldigt svårt att hitta flowet när man hamnar fel. Jag kom inte upp i min fulla kapacitet, det fanns många saker jag kunde göra bättre, till exempel mina servrar.

Vad är roligast med att spela på hemmaplan?

- Det är alltid kul att spela hemma när nära och kära kan komma och kolla. Dessutom har vi jättebra banor här i Västanfors.

Vad tycker du om tävlingen?

- Jag har ju varit med på ett hörn med att arrangera tävlingen, och jag är väldigt nöjd. Det var över förväntan. Det bästa är ju helt klart att vi fick hit så många bra spelare som visar upp sig i Fagersta.

Hur ser framtiden ut för dig?

- Jag kommer sporadiskt spela några tävlingar framöver. Tennis är bara en fritidssyssla för mig. Jag ska hålla igång och ha roligt, säger en glad Mattias Lorenszon.

B-klassen i Västanfors Open vanns av den före detta VTK-spelaren Anders Strand.