Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terrorattacken i Barcelona – 13 döda och 100 skadade

Enligt uppgifter från den spanska tidningen El Periodico ska ett fordon ha kört på människor på en turistgatan La Rambla. Fordonet ska ha orsakat panik bland fotgängare på den välbesökta gatan.

Annons

Polisen uppger att det rör sig om en terrorattack och två misstänkta gärningsmän är nu gripna, rapporterar Aftonbladet . En annan misstänkt gärningsman ska ha skjutits ihjäl av polis.

Polisen meddelar att två polismän ska ha blivit påkörda av en bilist, men det finns inga uppgifter om huruvida detta är kopplat till terrordådet.

Enligt uppgifter ska 12 personer dött och att mer än 80 är skadade i terrorattentatet.

Polisen har nu påbörjat ett evakueringsarbete och uppmanar allmänheten att hålla sig borta från centrala Barcelona.

Uppdatering klockan 23.20:

Enligt spanska myndigheter har minst 13 personer bekräftats döda och ett hundratal har skadats. Dödssiffran väntas stiga, skriver SVT.

Två personer ska ha gripits i vad som polisen betecknar som en terrorattack. Ingen av dem ska vara föraren av skåpbilen.

Under torsdagskvällen rapporterades att terrororganisationen IS tagit på sig attacken.

Uppdatering klockan 02.50:

I en räd i staden Cambrils, några mil söder om Barcelona, ska flera misstänkta terrorister ha skjutits ihjäl under natten. Det skriver Aftonbladet som hänvisar till spansk polis och spanska medier. Det är oklart om händelsen har samröre med det misstänkta terrorattentatet i Barcelona tidigare under torsdagskvällen.

Texten uppdateras när vi vet mer.

■ ■ Är du eller någon du känner på plats? Kontakta oss gärna via Tipsa-tjänsten.

Annons