Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terrormisstänkte Akilovs storebror greps i Uzbekistan

Artikel 50 av 56
Lastbilsdådet i Stockholm
Visa alla artiklar

Rakhmat Akilovs misstänks för terrordådet i Stockholm – nu har hans storebror i Uzbekistan förhörts av säkerhetstjänsten i landet, uppger TV4.

Annons

Terrormisstänkte Rakhmat Akilov tros ha varit den person som körde lastbilen och mejade ner folk på Drottninggatan den 7 april.

Nu har säkerhetstjänsten i Uzbekistan förhör Akilovs storebror i staden Samarkand. Storebrodern släpptes fri under måndagskvällen, uppger TV4.

– Jag har ingen information att lämna när det gäller det, säger Simon Bynert, pressekreterare vid Säkerhetspolisen (Säpo), till Expressen.

Säpo uppger att de fortsätter att utbyter information såväl nationellt som internationellt, för att utreda omständigheterna kring attentatet på Drottninggatan.

Under söndagen greps en 26-årig man av polisen i en villaidyll i Örkelljunga. Mannen misstänks för inblandning i terrordådet. Enligt Expressen kan mannens efternamn kopplas till tjetjensk terror och islamism.

Den anhållna  26-åringens mamma framför sonens säng i källlarlägenheten i Örkelljunga.

– De tog honom med våld. Han kröp ihop på golvet och försökte försvara sig men de tog honom med våld. Han försågs med handklovar och fraktades därifrån, berättar hon, säger 26-åringens mamma till Expressen.

Enligt tidningen har mannen anhållits och förts till häktet Kronoberg i Stockholm, där man beslut har fattats om att bevaka honom var femtonde minut.

Aftonbladet har även de pratat med 26-åringens mamma. Hon hävdar att allt måste vara ett misstag från polisens sida.

ÖRKELLJUNGA 2017-04-24 Skador på dörren där polisen tog sig in i källlarlägenheten i Örkelljunga på söndagseftermiddagen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

– Han är lite som ett barn i personligheten. Nästan lite naiv, säger hon till tidningen.

Mamman påstår att hon var hemma tillsammans med sonen när terrorattentatet skedde i Stockholm.

– Han var här med mig. Han satt bredvid mig och vi följde nyhetsutvecklingen tillsammans. Han är som ett barn, han är alltid vid min sida. Vi gör det mesta ihop som att gå och handla och gå på promenader, säger hon till Aftonbladet.

26-åringen greps i skånska Örkelljunga efter att tungt beväpnad polis slagit till mot bostaden där han bodde med sin mamma, enligt uppgifter till Expressen.
Annons