Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terrorsekten IS massavrättade 33 personer

Terrorsekten Islamiska staten (IS) har avrättat 33 personer i östra Syrien. Det är ett av de mest omfattande massmorden utförda av IS i år, rapporterar oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.

Annons

Arkivbild.

Massavrättningen inträffade i al-Mayadin-öknen som ligger i de öster om Deur Ezzo. De mördade är mellan 18 och 25 år gamla, enligt Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet.

Aktivister i Syriska människorättsobservatoriet ska ha övervakat avrättningen som skett strax bredvid en förberedd massgrav. Aktivisterna beskriver hur graven "fyllts med blod".

De mördade ska ha fått märken på halsen efter att de dödats med vassa föremål. Ingen av de mördade ska ha halshuggits.

Det finns ännu inga uppgifter på om de avrättade personerna tillhörde den syriska regimens militärstyrkor, de allierade eller om de kom från rebellgrupper,

Fler terrordåd i Irak

Under onsdagen mördades även minst 22 personer i Irakiska staden Tikrit, rapporterar CNN.

Beväpnade terrorister öppnade eld mot polis och civila i de centrala delarna av staden, och flera självmordsbombare slog till mot poliskontroller. Minst 31 personer skadades.

Tikrit är den förre diktatorn Saddam Husseins födelsestad, och den återtogs från IS av Irakisk militär i mars 2015. uppger CNN.

Annons