Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thailand planerar turistskatt

Resenärer till Thailand kan behöva betala turistskatt i
framtiden. Landet diskuterar nu att ta ut en avgift som ska
bekosta turisters obetalda sjukhusräkningar.

Planerar du att resa med familjen till Thailand kan det i framtiden kosta ett par hundralappar extra att ta sig in i landet. Myndigheterna överväger nämligen att börja ta ut en avgift av varje turist, på 500 baht, alltså ungefär 110 kronor. Bara turister som stannar längre än tre dagar ska dock behöva betala. Tar man sig in i landet landvägen ska avgiften vara cirka 7 kronor.

Pengarna ska bland annat gå till obetalda sjukhusräkningar som turister lämnar efter sig. Genom avgiften hoppas man också kunna locka mer penningstarka turister.

- Nu är det dags för oss att få kvalitetsturister. Researrangörer kommer inte att sluta organisera turer i landet på grund av de här entréavgifterna, säger landets hälsominister Pradit Sintavanarong till Bangkok Post.

"Kan avskräcka"

Godkänns förslaget kan det eventuellt börja gälla redan 1 januari. Men delar av turismbranschen är negativ till avgiften. Enligt Sitdiwat Cheevarattanaporn, ordförande för Thai Travel Agents, kommer det att skada turismen.

-De här planerna kommer att påverka turismindustrin, både på kort och lång sikt, eftersom turister kommer att få negativa känslor för Thailand och eventuellt känna sig lurade, sade han till Bangkok Post.