Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Hives basist mår för dåligt för att spela

Den pågående rättstvisten är jobbig för The Hives. Nu byter bandet ut basisten Mattias Bernvall, då han inte längre orkar spela.

Bara fyra av fem medlemmar i The Hives har varit på rättegången mellan bandet och Tambourine studios i Malmö. Basisten Mattias Bernvall mår för dåligt för att närvara. Han kommer inte heller att vara med på kommande spelningar.

Enligt trummisen Christian Grahn är det rättstvisterna som är orsaken.

– Han får försöka att vila upp sig lite och se om han får kraft igen, säger han.

Hur mår ni andra?

– Det är ingen som mår bra av det här. Det är den värsta tiden i våra liv. Vi har hållt på att reda ut det här sedan 2008, och på den fronten känns det som att tiden står still, säger Christian Grahn.

I dag ska The Hives repa med en ny basist. I helgen åker de till Turkiet för att spela, och på måndag direkt från flygplatsen till rättegångssalen igen.

Tvisten med Tambourine studios är bara en av många pågående för bandet.

– Frågan är hur länge man orkar, säger Christian Grahn.

Hur har ni klarat att hålla ihop trots det här?– Vi älskar det vi håller på med, när vi håller på med det vi ska hålla på med. Det här hatar vi, men vi tänker hålla på så länge vi bara kan för att försöka få rättvisa.

Fagersta-Posten har sökt Mattias Bernvall för en kommentar, men han har inte gått att nå.