Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Hives sågar författare

Eskil Fagerström skriver en bok om turerna kring Tambourine studios. En hel del handlar om The Hives. Men Fagerstabandet kritiserar författaren.

Fagersta. - Vi tror inte att det kommer bli en objektiv bok, eller vi vet att det inte kommer bli det. Utan det blir en bok om hans åsikt, säger Niklas Almquist, gitarrist i The Hives.

Eskil Fagerström, som till vardags är journalist på Sydsvenskan, har fått i uppdrag av ett förlag att skriva om turerna kring Tambourine studios. Studion hjälpte en rad kända svenska artister med ekonomin under 00-talet. Cardigans, The Ark, Timbuktu och The Hives var några av kunderna.

2009 bröt The Hives samarbetet med Tambourine efter att bandmedlemmarna upptäckt att något var fel med ekonomin. Flertalet rättsprocesser har följt på det.

Nyligen förlorade The Hives ett mål där bandet stämt Tambourine. Resultatet blev att bandet tvingas betala drygt 4 miljoner kronor plus ränta. The Hives har uppgett att domen kommer att överklagas.

– Det är sorgligt för de har råkat jätteilla ut, säger Eskil Fagerström.

Han ska i boken, som handlar rätt mycket om The Hives, försöka reda ut vad som hänt.

- Vi har avböjt att bli intervjuade i hans bok, det är totalt meningslöst, säger Niklas Almquist.

Han tycker det är bra att det rotas i vad som hänt och säger att han helst vill se en polisutredning. En bok har han inget emot, men han anser att just Eskil Fagerström är partisk.

- Att den skrivs av honom är väl, vad ska man säga, kanske en katastrof. Han är helt Tambourinevänlig, säger Niklas Almquist.

- Han har inte ens försökt vara objektiv i sina artiklar, han har inte dubbelkollat fakta så att det stämmer, säger Niklas Almquist.

Eskil Fagerström säger att han visst är objektiv och granskar fakta noga.

– Det är en infekterad konflikt med två sidor som har väldigt olika uppfattning om vad som hänt och jag försöker hålla mig skeptisk till vad båda sidor säger.

Han tycker det är tråkigt att The Hives sågar honom.

– Jag tycker inte att de har fog för sin kritik, säger han.

Blir det inte svårt att skriva boken när The Hives inte pratar med dig?

-Nej, de har berättat i två tingsrätter i flera timmar om deras bild, så det finns mycket material. Men självklart vill jag prata med dem, säger Eskil Fagerström.

Tambourine studios skriver följande i ett mejl:

- Vi har bara träffat Eskil Fagerström som journalist på Sydsvenskan, vi vet inget om innehållet i boken men så länge den håller sig till fakta, och inte bygger på rykten och skvaller så ser vi inga problem med att det skrivs en bok.

ANDERS JANSSON

[email protected]