Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Hives turnébuss har fått en ny ägare

The Hives fick in tusentals nomineringar om vem som skulle vinna den pensionerade turnébussen, som tagit bandet runt om på spelningar i Europa. Nu har den fått en ny ägare.

Den gamla vita Dodgen, med modellbeteckningen Van 250, har tagit The Hives runt Europa flera gånger om. Men nu har den gjort sitt. Dessutom har bandet förstås i takt med stigande popularitet helt enkelt växt ur sitt amerikanska fordon.

Så frågan för bandet var, vad gör vi med Dodgen nu?

Svaret blev en tävling på Facebook. Bästa motiveringen skulle få överta Dodgen, av årsmodell 1986 och med ett rejält antal mil på mätaren.

Intresset att få ta över ett stycke rockhistoria var stort. Många roliga motiveringar trillade in. Men bandet fastnade till slut för Svenskt rockarkiv.

– Då får bussen leva vidare, och folk kan kolla på den, säger Grahn.

– Kanske krypa in i den och se hur vi haft det. Det blir lite som när man själv var liten och fick kolla hur det ser ut inuti en ubåt.

I tävlingen ingick även att vinnaren skulle bjudas på pizzalunch i Fagersta. Nu sprack den planen då The Hives var på turné.

– Vi har fått skjuta på lunchen, men den tar vi vid ett senare tillfälle, säger Christian Grahn.

Svenskt rockarkiv hoppas kunna bygga lite av en utställning runt The Hives välanvända Dodge Van 250.

– Det var självklart kul att det var vi som fick ta över bussen, säger Jonas Bjälesjö, styrelseordförande för Svenskt rockarkiv.

– Bussen är ju ett riktigt kul föremål att ha. Nu hoppas vi fram någon bild på bandet tillsammans med bussen och kanske lite andra grejor också, som någon scenkostym eller liknande, för att bygga en liten utställning.

Dodgen fick åka lastbil till Småland.

– Vi gjorde ett tappert försök att starta den. Men det gick inte, säger Bjälesjö.