Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"The Mauler" talar ut om rädslan att bli pappa – och skickar en fin hälsning till ofödda dottern

En tuffing i oktagonen.
En mjukis vid sidan om.
I ett Facebook-inlägg skriver Alexander Gustafsson om rädslan inför att bli pappa – och skickar en fin hälsning till sin ännu ofödda dotter.
"Min lilla söta Ava, pappa ser fram emot att se dig om två månader och lovar att spendera resten av livet att älska dig och vara där för dig", skriver MMA-ikonen.

Annons

Alexander

Alexander Gustafsson är en av världens bästa MMA-fajters.

Så långt kommer man inte om man inte är stenhård och orädd i oktagonen.

Men nu väntar en ny utmaning för "The Mauler", som han kallas. Han ska nämligen bli pappa.

I ett inlägg på sin Facebooksida talar han ut om tankarna, oron, och rädslan inför den stora livshändelsen, som planeras vara cirka två månader bort.

"Folk kan ju känna rädsla för olika saker. Vissa skulle vara rädda för att gå in i en MMA bur som jag gör för att fightas, men det enda jag är rädd för där är att förlora. Jag känner ingen rädsla för att ge mig in i en fight mot en 100 kilos-atlet, det har jag tränat på i åratal och är 100 % redo för", inleder han sitt inlägg, och forsätter:

"Men något som väcker rädsla hos mig nu är att jag ska bli pappa för första gången. Det skrämmer mig, men på ett bra sätt. Det är inte bara rädslan för när barnet blir fött om cirka 2 månader, utan det är hela känslan: Det livslånga ansvaret".

Det var i slutet av november som MMA-profilen gick ut med nyheten om att han och flickvännen Moa Johansson väntade barn. När datumet för födseln nu närmar sig ställer sig Arbogasonen frågor kring föräldraskapet.

"Kommer jag bli en bra pappa samtidigt som jag kommer vara en bra vän, kommer jag ALLTID kunna var där när mitt barn behöver mig, hur ska jag kunna skydda mitt barn mot allt ont och jobbigt i världen så det känner sig tryggt? Hur kan jag lära mitt barn att man ska vara snäll och go men samtidigt självsäker och stark i sig själv?", skriver han.

29-åringen avslutar dock med en fin hälsning till sin ännu ofödda dotter, som ska heta Ava, och lovar att alltid vara där för henne.

"Innerst inne vet jag att ”har så många föräldrar innan mig klarat det, så ska jag se till att klara det också”. Men just nu är det den tanken som gör mig mest rädd, men jag är säker på att jag kommer övervinna även den rädslan. Min lilla söta Ava, pappa ser fram emot att se dig om två månader och lovar att spendera resten av livet att älska dig och vara där för dig".

Annons