Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Pitastro vann länsfinal

Finalen var jämn. Men till slut var det Skinnskattebergsbandet The Pitastro som kammade hem segern i Svensktoppen nästa Västmanland.

SKINNSKATTEBERG/LÄNET. Under fyra veckors tid har fyra bidrag per vecka tävlat om lyssnarnas röster och en finaplats i länets upplaga av tävlingen i P4 Västmanland. Igår avgjordes Svensktoppen nästa Västmanland i Västerås och vann gjorde The Pitastro med låten "Life". Bara 27 röster från förstaplatsen landade tvåan Elvira Fisk med låten "Här finns bara jag". I fjol kom Skinnskattebergsbandet tvåa i samma tävling, då var det årets tvåa som vann. 

I augusti ska en jury välja ut åtta av finalbidragen och de finalisterna får tävla och uppträda live i Göteborg. Den som vinner Svensktoppen nästa 2013 får sin låt spelad regelbundet i P4 och erbjuds en plats i nästa års upplaga av Melodifestivalen.