Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Pitastros nya singel väcker starka känslor

Starkt. Så beskriver basisten Fredrik Pikkuaho The Pitastros nya singel ”Friends”. Nu väntar omvärlden, och bandet på nyinspelade musikvideon som utlovas släppas inom tre veckor.

SKINNSKATTEBERG. Peter Stenström, Marco Roth, Tom Taipale och Fredrik Pikkuaho, för de som missat det så är det namnen på Skinnsbergskillarna i rock- och reggaebandet The Pitastro, ett band vars namn florerat i många medier det senaste året. 2013 var ett intensivt år för bandet. Förutom spelningar runt om i Sverige hann de även med att vinna Svensktoppen nästa, i region Västmanland gjorde de även ett bejublat framträdande på en flerdagarsfestival i Israel. Och i år är de inte sämre. I sommar ger de sig ut på vägarna igen, och med den nysläppta singeln är förhoppningarna högre än tidigare.

– Den är väldigt stark, jag tror att den kommer att väcka känslor hos folk, säger basisten Fredrik Pikkuaho.

Friends, som nya singeln heter, handlar precis som det låter om vänskap. Texten är skriven av Tom Taipale, bandets trummis, och är tillägnad en vän. En musikvideo till låten ligger just nu hos producenten och beräknas bli officiell inom tre veckor.

– Vi har fått mycket bra feedback på låten så förväntningarna på reaktionerna för videon är höga, avslöjar Fredrik.

Låten går under samma genre som bandets tidigare låtar: reggae/rock, där rocken denna gång är mer nedtonad. Texten är känslosam men takten uppåt. På musikvideon har de lagt ner mycket arbete. Flera timmar har gått åt att pendla till Uppsala, då stora delar av videon spelats in där.

– Vår producent känner en som har en lägenhet där som passade bra för inspelning, därför blev det så. Vi ser fram emot resultatet, säger Fredrik.

Precis som förra året kommer The Pitastro att få se flera delar av Sommarsverige. De kommer bland annat att synas på Västerås Cityfestival, Fairytalefestivalen i Riddarhyttan, samt göra spelningar på Orust och i Växjö. Eventuellt väntar även ett framträdande på Peace and love-festivalen i Borlänge.

Som om inte det vore nog så sitter The Pitastro på fler goda nyheter till sina fans. Produktionsnivån på bandet har minst sagt varit hög det senaste halvåret, då förutom spelningar och ny video utlovas två nya singlar som släpps om bara tre veckor.

– Den ena har vi spelat in tillsammans med Västeråsbandet Silly Selection, och vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Fredrik Pikkuaho.

– Nu väntar vi bara, tillägger han.

Hur hösten ser ut för Skinnskattebergsbandet är oklart, först och främst har de en intensiv sommar att se fram emot.

Elin Wahlsten