Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Poodles lovar en fartfylld kväll

Bandet The Poodles besöker i kväll Brukshotellet i Fagersta. Sångaren Jakob Samuel lovar en intensiv show.

Jakob Samuel, och grabbarna i bandet, blev The Poodles med hela det svenska folket år 2006 då de gick till final i Melodifestivalen med låten Night of passion. Sedan dess har de spelat Europa runt, senast de besökte Fagersta var 2011.

– Jag vill minnas att vi har varit i Fagersta flera gånger och det har varit super, senast var kanon. Det ska bli kul att komma tillbaka, säger sångaren Jakob Samuel.

Bakom sig har The Poodles en sommarturné i Skandinavien samt fyra spelningar nedåt Europa.

– Det har varit en grym sommar. Vi började sommaren i Spanien och det var superkul, sedan fortsatte vi i Sverige, Finland och Danmark. Vi kommer att ta en tur i Europa i höst också, säger han.

Han berättar att det skiljer sig en aning att spela utomlands då bandet i Sverige har fått en viss stämpel.

– Det skiljer sig så till vida att vi inte har bakgrunden med Melodifestivalen med oss i Europa, där är vi mer av ett renodlat rockband. Hemma är vi ett band som de flesta känner till.

– Vissa brukar säga att de inte gillar hårdrock men lyssnar på oss och då lyssnar de ju på hårdrock. Jag brukar säga att de då är välkomna till klubben, säger Jakob Samuel.

En Europaturné tar bandet nu med anledning av deras senaste skiva Tour de force.

– Vi tog ett års break förra året och fick mer tid till att repetera innan vi gick in i studion.

– Det gör att skivan låter mer live än tidigare skivor och det var ett mer energifyllt grundmaterial. Det känns kul, säger han.

Jakob Samuel har flera favoritlåtar på skivan.

– Det finns många. Misery loves company är en, Shut up! en annan. Godspeed är också väldigt bra. Den är lite filmtematiskt, vilket jag gillar.

– Jag skulle vilja ha mer tid på konserterna egentligen så att vi skulle kunna spela alla låtarna på skivan, säger han.

En konsert med The Poodles inleds vanligtvis med den första låten på den senaste skivan.

– Vi brukar göra så som en honnör till de som köpt skivan, berättar Jakob Samuel.

Han beskriver bandets

konserter som energiska.

–Vårt uppträdande är färgstarkt och fartfyllt. Vi försöker att ha med någon ballad också så att publiken inte känner sig helt överkörda, men det är intensivt och bra.

Jakob Samuel ser fram emot att ännu en gång spela inför Fagerstapubliken.

– Ja, för oss är det ingen skillnad mellan att spela inför 10 000 personer och på eran klubb i Fagersta. Vi spelar alltid som om spelningen vore våran sista.

Han fortsätter.

– Vi ska göra vårt bästa för att publiken ska få en underbar och oförglömlig kväll.