Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tight spurtstrid avgjorde 

Årets Engelbrektstur vanns av Daniel Brenghdal för herrarna och damernas vinnare Hanna Bergman hängde med herrarnas klunga.

Annons

Norberg har åter upplevt en riktig folkfest. Det kom över 900 startande till den 4:e upplagan av Engelbrektsturen. Det blev en rafflande avslutning på herrarnas elitklass. Daniel Brengdahl från CK Hymer visade sig vara starkast.

På damsidan var det Hanna Bergman som stod i en klass för sig. Många tappra motionärer gjorde en bra insats som tog sig runt banan.

Vid Nordansjö var det första gången en stor klunga visade sig i täten men som tunnades ur efter hand. In på den sista kilometern var det fyra cyklister i en klunga. In i de sista svängarna ledde Johan Landström.

Men så i sista kurvan innan målrakan på torget fick Johan Landström kedjeproblem. Det blev i stället Daniel Brengdahl som kunde vinna en knapp men klar seger.

– Lite turligt att jag vann för hade inte Micke fått problem hade han säkert vunnit, säger Daniel Brengdahl och fortsätter:

– Det gick inte speciellt fort i början. Vi var många men efter hand så släppte en efter en och farten ökade. Efter halva loppet blev det mest att vi åkte och lurpassade på varandra. Det blev spurten som avgjorde.

Daniel Brengdahl var nöjd över segern trots att de sju bästa cyklisterna inte deltog.

– Ja, känslorna är lite blandade. De sju bästa är inte här då de bojkottar tävlingarna den här helgen. Men en seger är alltid en seger så det känns skönt att jag har min första seger i långloppscupen, säger han.

Tommy Olsson från Norbergs CK tog en säker seger i H50 klassen. Han tog SM guld för en vecka sedan men nu handlade det om långlopp.

– Jag kör inte långlopp. Det här var mitt första i år, säger Tommy Olsson efter målgången.

– Det har flutit på hela vägen. Vi var en stor grupp till att börja med. Men sedan var det några som inte ville hjälpa till att jobba så då åkte vi ifrån. Jag är jättenöjd med mitt lopp. nu är siktet inställt på VM i Norge i augusti, säger han.

Segraren i damernas lopp blev Hanna Bergman från Falun.

– Jag är nog en som inte vill gå ut för hårt. Det kändes också tungt till att börja med. Men jag bet ihop och hängde på klungor som jag var på väg att tappa, säger hon.

Hanna Bergman gör ett starkt intryck på publiken. När de varvade i Nordansjö så var Hanna Bergman med i herrarnas tätklunga något som fick många kännare av sporten att häpna.

Bland ungdomarna vann Klara Lundmark Norbergs CK flickor 15-16 medan klubbkamraten Johannes Lundberg vann pojkar 10-12.

En härlig cykeldag i Norberg där NCK svarade för ett fint arrangemang.

Annons