Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tigrar far illa i Thailand

Att titta på tigrar är populärt bland många turister i Thailand.
Men nu varnar djurrättsorganisationer för att de "tama" djuren far
illa.

Templet vid Kanchanaburi i västra Thailand är populärt bland turister. Där kan man titta på tigrar men också klappa dem och rida på djuren. Templet presenterar sig självt som en fristad för räddade djur. Men nu riktas skarp kritik mot turistattraktionen. Nyligen påstod tigertemplet att man på plats härbärgerade 17 räddade tigrar. I en ny rapport av djurrättsorganisationen Care for the Wild hävdas att det snarare rör sig om 115 tigrar som hålls i templet. Organisationen menar att man också föder upp tigerungar för sin egen vinnings skull. Efter att rapporten publicerades modifierade tigertemplet informationen på sin hemsida, där man medgav att man under ett tag haft 90 tigrar boende där.

Blir misshandlade

Enligt rapporten behandlas tigrarna illa. De blir misshandlade, tvingade att uppträda och överexponerade för turister. Den verkställande direktören för Care for the Wild säger till tidningen Wanderlust:

-Till den som tror att Tiger Temple är någon slags spirituell fristad för tigrar; det är det inte. Tror du att de räddar tigrar från missförhållanden, det gör de inte. Och om du tror att en tiger vill leva i en liten bur med en kedja runt halsen och turister på ryggen, kan jag säga att jag är rätt säker på att de inte vill det.

Organisationen reagerade när tigertemplet fick turister att skriva under ett papper där de frikänner templet från ansvar vid eventuella incidenter. Turister som besöker tigrarna är alltså inte försäkrade och det finns ingen plan för hur man ska hantera nödsituationer, enligt Care for the Wild.

Läs mer på: www.careforthewild.com/