Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Stig Hugo Lönn

Vår älskade pappa och morfar Stig Lönn har stilla insomnat efter att ha levt 88 år, 8 månader och 14 dagar.

Annons

Stig har sedan 1963 då han flyttade till Norberg och började sin anställning som folkskollärare på Centralskolan, varit en omtyckt, engagerad och respekterad profil i Norberg. Han var en hängiven radioamatör så nu har signalen SM5CAH tystnat i etern.

Norbergs föreningsliv skulle ha varit fattigare utan Stig. 1975 startade han upp radio och elektronikklubben NOREK tillsammans med elever han undervisat i elektronik. Allt för att de skulle få utveckla sina intressen. Han var föreningens ordförande fram tills 1995. Föreningen med Stig i spetsen ansvarade under många år för radiosambanden i Engelbrektsloppet.

När vi ungdomar under slutet av -70 talet spelade handboll i skolan och ville starta förening för att kunna spela organiserat så hjälpte han även till med det och satt som ordförande i Norbergs Handbollsförening och verkade som domare under många år.

Något som många inte vet är att Stig är kusin med Leif GW Perssons mamma och att han omnämns i boken Gustavs grabb som folkskolläraren, den enda i släkten som utbildat sig. Även Stig hade talang för att skriva och har en dikt med i ”Barnens versbok” en diktsamling från 1986 som finns på de flesta skolor även i dag. 2013 gav han själv ut boken, ”Morfar berättar och fabulerar, för äldre barn och barnsliga äldre”, med korta anekdoter ur sitt liv.

De senaste åren har vi kunnat höra Stigs röst i Radio Norberg där han delade med sig av historier från sin bok och sitt liv under åren som lärare i Norberg. Då fick han spela jazz, något han själv älskade på att lyssna på.

Stig var läraren som såg sina elever och brydde sig om dem med hela sitt hjärta, han var kollegan som engagerade sig fackligt och en god arbetskamrat. Han var föreningsmänniskan som ville utveckla Norberg, för ungdomarna. Han var en underbar make till sin fru Barbro som han nu är tillsammans med igen. För mig var han den bästa av pappor som alltid fanns där, hämtade från parken, tröstade, medlade när jag ställde till det men framförallt hade det största av hjärtan.

Pappa, morfar, vännen, Stig har lämnat oss alla med en stor tomhet och saknad men har det bra där han nu är. Han kände sig väldigt redo att gå vidare på nya äventyr. Det får vi unna honom. Tills vi ses igen!

Gigi Lönn, dotter

Annons