Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbaka efter hjärtsjukdomen

Precis inför premiären drabbades Fagersta Södras Joakim Larsson av en hjärtmuskelinflammation. Men nu är backen på god väg tillbaka.– Det är helt klart över förväntan, säger han.

Joakim Larsson var tänkt att bli Södras lagkapten i år och ansvaret vilade tungt på hans axlar. Men bara dagar före premiären i division 4 fick han en hjärtmuskelinflammation som har stoppat honom från spel – fram till nu.

– Jag har gjort två-tre träningar och ett gympass. Det är inte så mycket. Men det känns förvånansvärt bra ändå. Jag trodde att jag skulle ligga mycket sämre till. Det är helt klart över förväntan, säger Larsson.

Är det nervöst att spela?– Jag var lite smånojig i början. Men nej, när jag väl är inne i det tänker jag inte på det. Jag får lita på vad läkarna har sagt.

Tränaren Khoa Mai hoppas självklart att Larsson kommer tillbaka så snart som möjligt. Men samtidigt poängterar han att han inte vill stressa sin vänsterback. Och inte heller Daniel Nordström, som också har varit borta en längre tid.

– Vi tar dag för dag, vecka för vecka. Jag vill inte stressa dem, säger Mai.

Daniel Nordström finns dock med i truppen inför söndagens match.

Under söndagen möter nämligen serietvåan Södra bottenlaget Irsta IF på bortaplan. I fjol blev det dubbla förluster mot Västeråslaget. Och återigen tror Mai att matchbilden kommer att bli tuff.

– Irsta är för mig ett ”boogie-team”. De brukar ta poäng mot topplagen, framför allt på sin hemmaplan. Jag väntar mig ett nytt krig och ett sjujävla slit från killarna.