Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timmerbil brann för fullt utanför Norberg – stoppade trafiken i timmar

Vägen var helt avstängd under flera timmar på länsväg 256 mellan Nyby och Högfors. Det berodde på att en timmerbil hade fattat eld.

Annons

Varningen gick ut vid 20.43. Trafikverkets varnade för att trafiken påverkades kraftigt i båda riktningarna på länsväg 256. Anledningen var att en timmerbil brann för fullt. Dragbilen och släpet var lastat med flis. Dragbilens hytt och del av dragbilens last brann.

Ingen person kom till skada. Trafiken påverkades fram till 23.30-tiden.

– Styrka Norberg var först på plats. Då var det en fullt utvecklad brand i lastbilshytten och branden höll på att sprida sig bakåt mot lasten. Väggen bakom hytten började det ta sig i, berättar Magnus Thorsander på Södra Dalarnas räddningsförbund.

Lastbilen var lastad i Karbenning och skulle köra mot Spännarhyttan.

– Vi släcker ganska snabbt i hytten. Sedan får vi börja med att lasta ur flis. Vi tog ut flisen som såg hyfsat fräscht ut för att inte få vatten på det. När vi gjort det kunde bärgaren få med släp och bil från plats, säger Magnus Thorsander.

Efter några timmars arbete kunde trafiken släppas på i ena riktningen.

När räddningstjänsten var klar vid platsen blev det lastbilsägarens ansvar att inspektera lastbilen med värmekamera, så att elden inte tog sig på nytt.

– Hytten blev helt utbränd och totalskadad. Det var ett snabbt brandförlopp, säger Magnus Thorsander vid Södra Dalarnas räddningsförbund.

Sveriges Radios trafikredaktion gick strax före midnatt ut med en varning för halka på sträckan. På grund av saneringsarbetet av timmerbilen var det mycket vatten och saneringsmedel på körbanan som kunde frysa till.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontaktavlt.se e-post: [email protected], mms/sms: 72021 eller Tipsa-tjänsten.

Annons