Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tingsrätten har fattat beslut: Graven ska öppnas – anhöriga chockade

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Västmanlands tingsrätt gick på åklagarens linje. 41-åringens makes grav ska öppnas så att en ny obduktion kan utföras.

Beslutet fattades vid lunchtid på tisdagen av tingsrätten, skriver SVT. Åklagare Johan Fahlander får därmed som han vill – kvarlevorna efter 41-åringens make kan odbuceras igen efter gravöppningen för att undersöka om det kan finnas fog för misstankarna att han mördades av sin hustru, kvinnan som också är en av de misstänkta i sommarstugemordet, då kvinnans far mördades och kvinnans mamma blev svårt skadad.

Rådman Hans-Åke Nygren vid Västmanlands tingsrätt skriver:

”Detkan skäligen misstänkas att NN:s dödsfall har samband med ett brott för vilket det inte föreskriver lindrigare straff än fängelse i ett år, i detta fall mord, och en rättsmedicisnk undersökning av kroppen efter NN kan antas vara avväsentlig betydelse för utredningen. Med stöd av 16 § och 18 § lagen (1995:832) om obduktion med mera förordnar tingsrätten att kroppen efter NN får tas om hand för rättsmedicinskundersökning”.

Tingsrättens beslut kan inte överklagas.

UPPDATERING: För de anhöriga kom tingsrätten beslut mer eller mindre som en chock.Västeråsadvokaten Brage Åman är målsägandebiträde för den drunknade mannens två äldsta barn:

– Jag och mina klienter har fullt förtroende för åklagaren och polisen och de åtgärder de tvingas vidta. Det viktiga är att det en gång för alla bringas klarhet i vad som verkligen hände, kommenterar Brage Åman.