Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänstemän reste till London

Förvaltningschef, skolchef och fem rektorer i Fagersta åkte till London på utbildningsresa i början av juni.– Den här typen av resor har utbildnings- och fritidsförvaltningen gjort tidigare också, säger förvaltningschef Per Österberg.

Annons
Per Österberg, chef för utbildnings- och fritidsförvaltningen.

Även tidigare har ledningen för utbildnings- och fritidsförvaltningen lagt delar av sin fortbildningsbudget på resor utomlands. Bland annat till Berlin.

– Kommunen har inga skriftliga regler för var fortbildning kan förläggas. Det är upp till förvaltningschefen att avgöra. Gör de bedömningen att det är bra att lägga den utomlands, och de håller sig inom budgeten, är det okej, säger Anders Kilström, Fagersta kommuns kanslichef.

Att valet nu föll på London förklaras bland annat av att gruppen ville titta närmare på skolor där man jobbat mycket med integration under lång tid.

Resan pågick från söndag till onsdag med två heldagar med studiebesök inbokat. Dels på Svenska skolan, dels på en skola i ett invandrartätt förortsområde.

– Det är en skola med 30 olika nationaliteter, som haft jätteproblem. Men som på sju år verkligen har vänt utvecklingen år rätt håll, säger Österberg.

– Där har vi mycket att ta med oss hem. Vi tittade efter liknande skola i Sverige, men hittade ingen. Och det här blev inte dyrare.

Annons