Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tjatte" får äntligen göra FAIK-debut

Fagersta AIK:s nye tränare Mattias ”Tjatte” Karlsson missade lagets premiär. Men till dagens match borta mot Hammarö HC får han äntligen göra debut i båset.
– Det ska bli skitkul, säger han.

Karlsson fick en matchrapport från assisterande tränaren Mikael Adamsson i söndags, och märkte på träningen i måndags direkt skillnad från förra veckan träningar.

– Det är mycket högre tempo. Nu är spelarna inne i serietempo, säger han.

Ett tempo som inte existerade i den första perioden i premiären mot Viking. Men att FAIK stod på hälarna i början har sin förklaring, menar Karlsson.

– Jag förstod nästan att det skulle bli så. Vi har spelat fyra inte så bra träningsmatcher. Så vi kom nästan från noll. Det har varit för dåligt motstånd och för lite matcher, säger Karlsson och tillägger:

– Att vi skulle bli tagna på sängen förstod jag.

Har du någon koll på Hammarö?– Nej, faktiskt inte. Jag kollade lite på deras hemsida, men blev inte klokare av det. Men jag vet att de vann skotten i sin match (förlust med 3–0 i premiären mot Arvika). Så det är nog inget dåligt lag, det blir säkert en tuff match.