Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog bilen utan körkort – dömd till böter

En man bosatt i Norberg dömdes förra veckan för olovlig körning. Detta efter att ha åkt bil i både Fagersta och Norberg utan ett giltigt körkort.

Annons
En man från Norberg ertappades två gånger för att köra med ett ogiltigt körkort. Den senare händelsen gjorde att han dömts till böter.

Mannen i 50-årsåldern, bosatt i Norberg, blev sent förra året stoppad av polisen när han var på väg till sitt arbete i sin bil. Efter en kontroll av mannens körkort fastställdes att det inte var giltigt. Mannen, som uppgav att han var asylsökande vid tillfället, hade svårt att förstå poliserna. Han uppfattade dock att han behövde översätta sitt utländska körkort för att det skulle vara giltigt även i Sverige.

En månad senare stoppade polisen mannen, som körde bil, igen. Och återigen visade han upp samma körkort. Mannen hade inte översatt sitt utländska körkort då han uppgav att han inte haft råd till det. Han uppgav då att han inte heller fått någon information om gällande körkortsregler när han anlände till Sverige.

Mannen menade dock att han tänkt ta ett svenskt körkort så snart han har råd till det.

I början av juni dömdes mannen till böter för den senare händelsen.

Annons