Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog silver på USM

Cecilia från Norberg: ”Jag är jättenöjd”.

Annons
Cecilia Czarnecki, Norbergs CK, tog silver på USM.

Under lördagen avgjordes SM i triathlon i Uppsala. I ungdomsklassen för tjejer kom Cecilia Czarnecki, Norbergs CK, på andra plats.

– Jag är jättenöjd. För det var väldigt mycket adrenalin under simningen, säger Cecilia Czarnecki.

Simningen, som avgjordes över 750 meter i 15-gradigt vatten i Fyrisån, blev en tuff tillställning. Inte bara på grund av vattentemperaturen. Utan också för att det var riktigt trångt i vattnet då flera klasser startade samtidigt.

– Jag blev neddragen under vattnet två gånger, och låg sist i startfältet ett tag, säger Czarnecki

– Men jag lyckades komma i fatt några av tjejerna i min klass. Så jag växlade till cykeln som tvåa.

Väl uppe på cykeln, här var det 20 kilometer som gällde, kom Czarnecki efter två av åtta varv i fatt ledaren, och inte bara det. Hon gick om och tog ledningen.

– Så efter cykeln var jag i ledningen när vi stack ut på löpningen, som var fem kilometer. Och jag höll ledningen under det första av tre varv. Men sedan blev jag omsprungen, och jag hade inte krafter att svara. Men jag är jättenöjd, säger Czarnecki.

Vann gjorde Frida Nöu, Fredrikshof IF CK. Czarnecki blev slagen med drygt två minuter, men hade å sin sida mer än två minuters marginal till trean Nicole Modigh, Mölndal Outdoor IF.

Nu går Cecilia Czarnecki in i en tung träningsperiod med sikte på Europacupen för juniorer som avgörs i Ungern 9 juli. Men det hindrar henne inte från att första ställa upp i junior-SM i landsvägscykel som avgörs i Västerås i slutet av nästa vecka.

Dessutom ska Czarnecki starta i Sum-Sim i slutet av juni. Då tävlar hon för Ludvika SS:

Läs mer: Supertalangen gör kometkarriär i triathlon

Läs mer: Norbergstjej klar för UEM

Läs mer: Alla resultat från Uppsala finns här

Annons