Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tokyo väntas bli turistmagnet

Att Tokyo får OS år 2020 har redan fått flera researrangörer att
förutspå en turistboom till den japanska staden. Nu satsar landet
på turisterna.

Annons
Tokyo väntas locka fler turister när staden nu ska vara värd för OS.

Japans framtid inom turismen ser allt ljusare ut. Efter katastroferna med en förödande Tsunami och kärnkraftverket Fukushimas haveri fick många turister kalla fötter. Men förra året hittade en hel del tillbaka. Och nu förutspås Tokyo vara en stigande stjärna på turisthimlen. Nyligen meddelades att landet får OS till 2020, något som väntas locka många internationella besökare.

-Röstningen till Tokyos fördel kommer att ha en enorm inverkan på de människor som fortfarande varit rädda för att åka dit efter vad som hände 2011, och på grund av efterverkningarna, säger Regina Galkina vid reseföretaget Via Japan Holidays, till The Telegraph.

Turistorienterade

Redan innan Tokyo röstades fram som kommande OS-stad åkte fler turister dit. Enligt landets turistbyrå, Japan National Trust Organisation, ökade antalet besökare till landet med 22 procent under de sju första månaderna av 2013.

Utvecklingen är naturligtvis välkommen för landets regering som planerar att få upp antalet turister till tio miljoner om året 2013 och till över 30 miljoner år 2030, enligt Japan Times.

-Jag är nöjd över att Japan ännu en gång fått en chans att dra till sig världens uppmärksamhet. Vår näringsgren kommer att samarbeta för att göra Japan till ett turistorienterat land, sade Jungo Kikuma, ordförande för reseorganisationen Japan Association of Travel Agents, till tidningen Japan Times.

Annons