Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom vill alltid ha sina barn närmast hjärtat

Det har gått flera år sedan Tom Sörbring skaffade sin första tatuering, och fler ska det bli. Nästa blir alldeles speciell.

Annons
Älskar tatueringar. Tom Sörbring sitter tillsammans med sonen Ted i soffan i vardagsrummet. Tom vill låta tatuera in ett porträtt av sonen och det nya barnet på bröstet.

Armarna och ryggen pryds sedan tidigare av tatueringar och har nu fått sällskap av en hyllning till Toms favoritlag, Manchester United. Tanken bakom den nya tatueringen är att det ska vara en sorts logotyp som ser ut att komma upp från under skinnet.

Han är inte rädd att han ska ångra sig. Laget är en så pass stor del av honom. Han önskar snarare att han kunnat göra tatueringen tidigare.

Sedan tidigt 1980-tal har Tom varit ett av lagets största fans.

Anledningen till att det var just United som blev favoriten var dels att hans bror hejade på Liverpool.

– Då fick inte jag hålla på dem, säger han och skrattar.

Den andra anledningen var spelaren Eric Cantona.

– Han var den enda som spelade med kragen uppe.

Tom är gift och har fram tills nyligen varit pappaledig med snart tvåårige Ted som springer runt och leker.

Tom lyfter upp honom och berättar att han planerar att låta tatuera in ett porträtt av sonen på bröstet. Men till sommaren väntar familjen tillökning så Tom ska vänta så han kan få båda barnen.

– Jag hoppas på en dotter, men det spelar egentligen ingen roll, säger han och det märks tydligt att han längtar till juni då det är beräknat att barnet kommer.

Den första tatueringen Tom skaffade var en tribal-drake på ryggen. Den är han inte så nöjd med och planerar därför att göra om den eller täcka över den med något annat.

Tatueringarna på armarna är en annan historia. Som ung tittade han mycket på He-Man.

– Jag lekte alltid att jag var han när jag var liten.

På armarna har han He-Man, Skeletor och Battle Cat. De är färgglada och välgjorda. Tom är nöjd, men ser några smådetaljer han skulle vilja ändra på.

Superhjältar över huvud taget var en favorit hos unga Tom. Han skrattar lite när han minns vad som hände en gång.

– Jag fick en mantel av min gudmor. Jag hade kollat mycket på Superman. Då gick jag upp på garaget och hoppade tre meter ner. Jag kom in gråtande och sa ”mamma det gick inte att flyga fast jag hade manteln”.

När Tom fyllde 30 i somras fick han respengar för att åka och se Manchester United spela på hemma- plan. I januari i år åkte han för att se favoritlaget spela mot Swansea.

– Då kan de kanske vinna, sa Tom på skoj innan resan.

När jag pratar med honom några veckor senare är han överförtjust. United vann med 2-0.

– Det var riktigt roligt, det var det.

Skeletor. Tom har läst och sett på He-Man under hela sin uppväxt. På armarna har han låtit tatuera in He-Man, Skeletor och Battle Cat. På ena underarmen har han även låtit tatuera in några japanska tecken. Anledningen är mangaserien Silver Fang som Tom tittade mycket på när han var yngre.
Annons