Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomma brösttoner från FP om äldreomsorgen

Fagerstas äldreomsorg ligger bra till när det gäller kvalitén enligt Socialstyrelsens/Sveriges kommuner och landstings öppna jämförelser.

Det vi har problem med tidvis är den långa väntetiden för att få en plats i särskilt boende. Fagersta har i dag cirka 240 platser i särskilt boende vilket är väldigt många om vi jämför oss med kommuner i samma stolek. Vi har nyligen fått 7 nya platser i äldreomsorgen och det finns ett förslag på ytterligare 9 platser på Malmen.

För några år sedan togs förslag fram att bygga ett +55-boende motsvarande 20-25 nya lägenheter i centralt läge i Fagersta. Tyvärr fanns inte det rätta intresset då och projektet föll just på att för få lägenheter tingades i förväg.

I ordinarie särskilt boende finns ingen som i Fagersta behöver dela rum. Vi har dessutom särskilda boenden som håller en mycket hög standard med parboendegaranti om man så önskar. Däremot finns fortfarande olägenheten med att man på korttidsboende från tid till annan måste dela rum. Detta är något som vi nu måste arbeta med för att komma ifrån på sikt.

Fagersta har en frivilligverksamhet, väntjänst och anhörigstöd som ligger i framkant i hela Sverige. Dessa gör en helt otroligt insats och sätter guldkant på våra äldres vardag. Dessutom har vi en fantastisk personal som gör ett otroligt bra arbete i äldreomsorgen.

I sin insändare listar Anita Lilja Stenholm förslag på nytt äldreboende, klagar på att man i vissa fall måste dela rum samt punktar ett antal relativt diffusa förslag från sitt parti. Och milt sagt, det är väl så här det brukar se ut; några månader före valet en insändare om hur illa ställt det är. Efter valdagen brukar det vara relativt tyst från Folkpartiet liberalerna.

Ty, inget som hon nu här föreslår har hon drivit som förslag i någon instans i den kommunala politiken. Det är genom hårt arbete och förslag i nämnder, styrelser samt kommunfullmäktige som man gör skillnad i politiken, inte genom tomma brösttoner, några månader före valet, i insändare i Fagersta-Posten.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel