Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomt bland pyramiderna

Den fortsatta oron i Egypten åderlåter turistindustrin. Årets
första två månader minskade antalet turister med över en
fjärdedel.

Slagen mot Egyptens turismindustri blir allt hårdare. De stora resebolagen hade precis återupptagit sina resor till Egypten efter militärkuppen mot president Mursi i somras, när det dödliga bombdådet mot en turistbuss på Sinaihalvön inträffade den 16 februari. UD avråder nu återigen från alla resor till Egypten som inte är direkt nödvändiga, med undantag för turistorterna vid Röda havskusten.

Och oron har slagit hårt mot den för Egypten så viktiga turistindustrin. Förra året minskade intäkterna från turismen med 41 procent till 5,9 miljarder dollar, enligt Reuters. Enligt MailOnline minskade antalet turister med 28 procent de första två månaderna i år jämfört med samma period förra året. 

Turisterna sviker

Egypten har lanserat en rad olika internationella kampanjer för att locka folk tillbaka. Men turisterna uteblir, en bild som bekräftas av de svenska researrangörerna. Omkring 6 000 kunder reste till Egypten med Fritidsresor i januari 2013, men bara 1 500 samma månad i år, säger interninformationschef Jim Hofverberg.

-Det är framförallt den här typen av politisk oro som gör att efterfrågan avtar - där det är svårbedömt och pågår under en längre tid.