Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topplista: Frida, Sömskar och Fagersta Södra

FP-profilen rankar senaste årens roligaste sportjobb.

Annons
Frida Hansdotter i Åre 2013.

Anton Rosenblad lämnar som bekant FP-sporten för att jobba med Svenska innebandyförbundet i Stockholm – och redan i morgon tar Jörgen Hjerpe över som FP-sportens ansikte utåt.

Som sista uppgift fick Rosenblad i uppgift att ranka sina roligaste sportjobb för Fagersta-Posten.

Här är hans topplista, se även bilder i bildspelet ovan.

1: Frida Hansdotter i Åre.

-Världscupen 2013, det är det största arrangemanget som jag har bevakat och jag tror att läsarna gillade att jag faktiskt var på plats i Åre. Väl på plats inkvarterades jag in i en kompis korridor, där fick jag uppleva hur det är att leva som säsongsarbetare … med allt vad det innebär.

2: Alexandra Sömskars väg tillbaka.

-Det enda jag visste innan jag åkte till Falun var att hon inte hade cyklat på grund av en personlig kris. Det blev ett väldigt öppet samtal med Norbergs CK-cyklisten, mer av ett djupt samtal istället för en intervju. Hon öppnade upp sig och berättade om den långa vägen tillbaka till cyklingen. Vi pratade i 45 minuter och det mynnade ut i ett stort reportage som jag själv var väldigt nöjd med.

3: Brödrakampen i Fagersta Södra.

-En vanlig fotbollsmatch med en stor intrig. Irsta IF:s målvakt Arman Poghosyan, som bor i Fagersta, mot hela Södra – inklusive brorsan Artur. Jag hade förstått innan att Arman inte var speciellt omtyckt i Fagersta Södra – på planen. Han är kaxig på planen, vilket flera spelare i Södra stör sig på. Själv tyckte jag att det gav ett mervärde och satte prägel på matchen. Ännu värre blev det när Södra förlorade och Arman gick vinnande från Onsjövallen.

Norbergs CK:s Alexandra Sömskars långa väg tillbaka.
Irsta IF:s Arman Poghosyan eldade på känslorna i Fagersta Södra.
Anton Rosenblad - som nu lämnar FP-sporten.
Annons