Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Total glädje när VI vände niomålsledning – så lät det i omklädningsrummet efter matchen

Det har inte blivit många segersånger för VästeråsIrstas herrar i år. Men under lördagen blev det ett gigantiskt glädjeskrik efter matchen hade blåsts av.

Annons

Med sex poäng på tio matcher hade inte vinnarkänslan infunnit sig riktigt ännu för VästeråsIrstas herrar i allsvenskan. Men på lördagen, i matchen mot Linköping 31-30 (13-19) - kom den som en efterlängtad Västeråsgurka på hårdmackan.

Och gurka – det sjöng laget om i omklädningsrummet:

Första halvlek startade bra för VI, men sedan tog Linköping över mer och mer. I sista fem minuterna tappade VI helt och hållet och låg en stund efter med nio bollar i början av andra.

Men helt plötsligt började allt gå Västerås väg i den andra halvleken och hemmalaget började att leka med motståndarna. Målvakten Tobias Sjöberg räddade fyra straffar och ännu fler skott utifrån och Anton Andreasson på vänsterkanten började energiskt trycka in målen bakom Linköpings Samuel Johannesson.

Anton Andreasson var en av de spelare som ledde laget till vinst mot Linköping

– Sjöberg gör det helt fantastiskt, det är en av hans bästa matcher den här säsongen, säger åttamålsskytten Anton Andreasson.

Får ni utespelare styrka av honom?

– Ja, det blir lite mer trygghet i försvaret. Det känns som om vi vänder matchen för att han räddar bollar bakåt och jag får in lite enkla bollar framåt. Alla får energi när vi lyckats vända.

Är du den som har rollen som energidrivande?

–Ja, och i dag får jag ta lite extra ansvar när Stenbäcken (Alexander) blir utvisad efter 25 minuter.

Vänder ni trenden nu?

–Det är en riktigt skön seger, lyckas vända när vi ligger under med flera bollar. Annars brukar vi hänga med huvudet och låta det rinna i väg. Men i dag lyckas vi vända på det och jag hoppas att vi tar det med oss, säger Anton Andreasson.

I och med vinsten mot Linkping klättrar nu VI upp ovanför kvalsträcket. Matchen slutade 31-30 (13-19) och bästa målskyttar blev Daniel Cederroos 9 mål och Anton Andreasson 8 mål. Cederroos blev även prisad som bästa spelare i hemmalaget.

Se tabellen här