Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banarbete orsakar avstängd tågtrafik mellan Fagersta och Ängelsberg

I helgen och en bit in på nästa vecka blir det buss för den som vill resa kollektivt förbi Ängelsberg och Fagersta. Orsaken är att Trafikverket utför banarbete på sträckan.

Annons

Från klockan 19.30 på lördagen och fram till 03.30 på tisdag den 2 maj är det totalstopp för tågtrafiken mellan Ängelsberg och Fagersta och omvänt med anledning av ett banarbete.

De linjer som berörs av stängningen är Västerås-Ludvika och Gävle –Avesta/Krylbo–Hallsberg. På den förstnämnda linjen sätter SJ/Tåg i Bergslagen in bussar mellan Ängelsberg och Ludvika och omvänt, hälsar Carina Axelsson på SJ:s pressjour.

– Vad gäller Gävle–Avesta/Krylbo–Hallsberg kommer vi att köra tåg mellan Gävle och Avesta/Krylbo. Till den andra delen, alltså Avesta–Hallsberg, hänvisar vi till alternativa färdsätt. Inga kunder har kunnat boka biljetter till den sträckan, säger Carina Axelsson.

Banarbetet består i att Trafikverket byter ut ett ställverk vid Fagersta centralstation för att förbättra infrastrukturen. Det befintliga ställverket installerades 1961 och har sliten teknik och det är även svårt att få tag i reservdelar. Därför ska det ersättas av ett så kallat datorställverk, som sköts av fjärrtågklareraren i Gävle.

Arbetet är en del av moderniseringen av Fagersta driftplats.

Mer läsning

Annons