Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand och nedblåsta träd hindrade tågtrafiken hela fredagsdygnet

En brand i terrängen invid spåret har ställt in tågtrafiken mellan Ängelsberg och Fagersta under fredagskvällen.

Annons

Skogsbranden mellan Fagersta och Ängelsberg krävde avstängning av järnvägslinjerna Fagersta-Ängelsberg och även linjen mot Snyten-Avesta Krylbo  för att kunna släckas.

Men det är inte det enda problemet för tågtrafiken i Bergslagen.Som vi tidigare berättat har tågtrafiken Fagersta-Ludvika och omvänt ställts in under resten av fredagsdygnet med anledning av nedblåsta träd över spåret. Tågtrafiken där har ersatts med buss.

Vid 18-tiden utbröt en brand intill spåret mellan Fagersta och Ängelsberg. Under släckningsarbetet ställs tågtrafiken in och ersätts med buss vilket medför förseningar för trafiken Västerås-Fagersta och omvänt eftersom bussen tar längre tid på sig än tågen.

Även tågtrafiken Fagersta-Avesta Krylbo påverkas av den nu aktuella branden då spåren ut från Fagersta C går nära varandra mot såväl Ängelsberg som Snyten.Räddningstjänsten i Fagersta har fått förstärkning från Norberg och Avesta under kvällen för att kunna få bukt med elden. Preliminära uppgifter angav endast Avesta som förstärkning – rätt är att räddningstjänst från såväl Norberg som Avesta förstärkte Fagerstastyrkan.

– Det är en yta på 300 gånger 100 meter som brunnit, säger Mats Jansson, brandingenjör i beredskap vid Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund.Branden uppstod av ännu okänd anledning invid järnvägsspåret och spred sig upp i terrängen som bitvis var oländig klippterräng varför det tog en stund att få kontroll över branden.

Räddningstjänsten räknar med att branden är släckt sent på fredagsdygnet, men man kommer att lämna bevakning under natten.Tågtrafiken beräknas vara avstängd resten av fredagsdygnet.

Se Trafikverkets hemsida för tågtrafikinformation för detaljerad information om trafikläget för specifika tåg och stationer.

Se SJ:s sida för trafikinformation för information om tågtrafik och ersättningsbussar.

Mer läsning

Annons