Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren efter första förlusten

"Vi skapade för lite och var för ineffektiva".

Annons
Per-Ols Robin Karlsson stoppas av Lillån Jonas Hammarström.

På lördagen förlorade Per-Ols herrar för första gången i årets division 1-spel. Gästande Lillån IBK var det bättre laget i Fagerstahallen och vann en målsnål, spännande match med 2–1 (1–0, 1–1, 0–0).

innebandy. Bortalaget chockstartade matchen. Man vann första tekningen, bjöd på klapp-klapp-spel och efter endast 28 sekunder låg bollen i nätmaskorna bakom hemmamålvakten Mats Karlsson.

Lillån dominerade stort under inledningen och Per-Ols ska vara tacksamma att det inte blev fler mål i baken.

– Det var klasskillnad under de första fem minuterna, menar Per-Ols assisterande tränare Per Johansson.

Efter ett klarat numerärt underläge, så kom hemmagrabbarna in i matchen.

– Efter det blev matchbilden som vi ville ha det, menar tränaren.

Lillån lirade en elegant innebandy i högt tempo, med ett vasst passningsspel. Per-Ols tätade dock till defensiven, även om Lillån fortsatte ha de bästa chanserna.

Tidigt i andra fick Lillån hål på storspelande Mats Karlsson igen. Ett slumpskott från högerkanten letade sig in bakom Karlsson och Per-Ols uppförsbacke blev än längre. Man gnetade emellertid på och i slutet av mellanrundan fick man utdelning, då man rullade ut gästerna i powerplay och Emil Eriksson stänkte in reduceringen, bakom en chanslös målvakt.

I tredje var det sedan mer och mer Per-Ols. Lillån hade sitt finlir och chanser framåt, men ju längre perioden led, desto mer Per-Ols blev det. Chanser till kvittering saknades inte. I slutskedet plockade man ut målvakten och med sex utespelare pressade man på mot bortamålet, men någon kvittering fick man dock inte in.

– Vi började halvknackigt, men jobbade oss sedan in i matchen. Det blev bättre och bättre, men vi skapade för lite och var för ineffektiva, menar tränaren Niclas Österberg.

– Och att Lillån spelar snabbt, det visste vi om sedan tidigare.

Läs mer om matchen i måndagens Fagersta-Posten

Annons