Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trasigt mitträcke åtgärdas

I flera veckor har mittenräcket på riksväg 68 i höjd med Fagerliden varit trasigt. Nu meddelar Trafikverket när det ska lagas.

När ett räcke eller något annat dylikt på en riksväg går sönder åtgärdar Trafikverket det så snart som möjligt.

– Vi gör regelbundna kontroller på vägarna vi ansvarar för, säger Trafikverkets presskommunikatör Peter Behrman.

Trafikverket har i sin tur ett avtal med byggföretaget Svevia som utför lagningsarbetet på vägarna runt om Fagersta. Hela 87 mil ansvarar företaget för i Fagerstaområdet.

– De åker runt och inspekterar vägarna kontinuerligt. Därefter åtgärdas problemen utifrån prioriteringar och vad som är viktigast, säger Per Behrman.

Hur prioriteras skadorna på vägarna? –Jag har inte tagit del av avtalet som vi har med Svevia, men det bör vara efter vad som är trafikfarligast. Eftersom att det här räcket inte har blivit åtgärdat på en längre tid bör det inte utgöra ett så stort problem för trafikanterna, säger Behrman och fortsätter:

– Nu när det har varit så dåligt underlag under vintern blir det självklart fler olyckor, och det gör att det blir fler skador på vägarna vilket leder till att hela processen tar längre tid.

I flera veckor har mitträcket på riksväg 68 varit trasigt. I morgon, tisdag, ska det lagas.