Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärntränaren tvingas stryka sina hästar från V75 – efter snökaoset: "Vänder hem"

Daniel Redén stryker sina hästar från fredagens V75.
Det på grund av snökaos på väg till Karlstad.
– Hästarna har stått stilla länge och blivit kalla. Det känns inte schyst mot dem att starta, säger Redén till Expressen.

Annons

In Vain Sund kommer inte finnas med i dagens huvudlöpning, tillika den avslutande V75-avdelningen, Hertigen av Värmlands lopp.

– Det är väldigt tråkigt så klart. Jag hade sett fram emot att se In Vain Sund i dag, men det kommer fler lopp. Det är bara att ladda om nu, säger Daniel Redén.

Förutom In Vain Sund, stryks även stjärntränarens två andra hästar från dagens lopp: Floyd P. Boko (V75-2) och Bellatrix Zet (lopp 12).

Anledningen till strykningarna är att Daniel Redén blivit stillastående på vägen till Karlstad, efter att snö och halka skapat långa köer.

– Det är möjligt att vi hade kunnat hinna fram, men hästarna har stått stilla länge och blivit kalla. Det känns inte schyst mot dem att starta i det läget. Hästbussen kommer att vända i Örebro och åka tillbaka hem, berättar Redén för Expressen.

Trots snökaoset kommer V75 starta som planerat klockan 14.30.

– Vi kommer inte att skjuta fram tävlingarna och det kommer bli en del strykningar, säger Färjestads Travbanechef Ken Karlsson till Travronden.

Annons