Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superskrällen Nadal Broline klar för Olympiatravet efter makalöst upplopp: ”Stort att ha en häst med där”

Påskdagens V75-omgång på Rommetravet utanför Borlänge bjöd på både överraskningar och spikar. Och dessutom en plats i Olympiatravet – dit Nadal Broline knep en plats efter en superskräll i lopp tre.
– Det var imponerande. Det är ett av de största lopp vi har i Sverige, och det är stort att ha en häst med där. Vi får se vad som händer, säger kusken Ulf Ohlsson i TV12:s direktsändning.

Annons

Volstead (på bilden) floppade i kvalloppet till Olympiatravet, och i stället kvalificerade sig Nadal Broline för den prestigefulla tävlingen.

V75-1

Per Lennartsson och Nappa Scar, 11, stod för en jätteskräll. Låg långt bak i fältet hela loppet men med omkring 300 meter till mål gick Lennartsson ut och fick slagläge, där Nappa Scar var starkast och snabbast över mållinjen efter att ha gått om Ajlexis Cubano som lett loppet från start. Erik Adielsson och Sugarmakesmecrazy, förhandsfavoriten, galopperade vid start och var från början borta ur loppet.

V75-2

Favoriten Darling Hornline, 5, ledde från start till mål. Närmast kom Donatella Center men det gick inte att rå på förhandsfavoriten, som defilerade hem loppet på upploppssträckan med Johnny Takter i sulkyn.

V75-3

Deltävling och kvallopp till Olympiatravet, med storfavoriten Volstead i startfältet. Volstead tog också kommandot från start. En favoritposition för stjärnhästen. Närmast följdes hästen av D.D.´s Hitman under stora delar av loppet. På upploppet blandade även Ulf Ohlsson och Nadal Broline, 10, skrällartat in sig i diskussionen, och målfoto krävdes för att skilja de tre hästarna åt. Det var också Nadal Broline som sensationellt tog hem segern, efter en jätteprestation på upploppet, och som alltså kvalificerade sig för Olympiatravet.

V75-4

Det var kamp mellan Steinfaks och Smedsbo Faksen hela loppet, men på upploppet visade favoriten Gunnar Melander och Månprinsen A.M.,9, var skåpet skulle stå. Fick det att se enkelt ut när ekipaget avancerade i fältet och var först över mållinjen.

V75-5

Disco Volante och Örjan Kihlström tog kommandot från start, men nästan omgående föll hästen i galopp. I stället tog Dino Baggio tät. Höll den också fram till upploppet, men där tog orken slut, och i stället var det nummer 12, Rushmore Face, som tog hem det före Vidivici C.C. med Dino Baggio som trea.

V75-6

Örjan Kihlström och Test Drive dominerade loppet, och med varvet kvar ledde hästen med klara 20 meter. Men med mindre än ett halvt varv kvar föll Test Drive i galopp, och plötsligt var loppet helöppet. Då såg Niagara Broline, 9, möjligheten, och tog den.

V75-7

Johan Untersteiner tog sin andra seger för dagen. Denna gång med M.T. King of Cash, 11, efter att flera hästar, bland annat Barkevious Mingo, fallit i galopp. Ett lopp som mer eller mindre förstördes av de hästar som galopperade. Men King of Cash hade inget att klaga över, när han passerade mållinjen först i fältet.

Rätt rad: 11, 5, 10, 9, 12, 9, 11.

Utdelning 7 rätt: 2 011 930 kronor.

Annons